e-Usluge

Novi zajednički projekt Karlovca i Ljubuškog

Grad Karlovac i Dječji vrtić Ljubuški ostvarili su suradnju na još jednom zajedničkom projektu.
Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić dodijelio je danas u Mostaru Ugovor o sufinanciranju projekta „Zajedno u igri, zajedno u suradnji“. Ugovor su preuzele Draženka Sila Ljubenko, pročelnica UO za društvene djelatnosti i voditeljica projekta Samanta Macan te ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški, Ana Bubalo.
Projekt je podržan kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.
Ovim projektom unaprijedit će se kvaliteta predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Karlovca i Grada Ljubuškog.
Konkretno, Dječji vrtić Švarča dobiti će novu opremu, pješčanike i setove za igru na dječjem igralištu vrtića, dok će Dječji vrtić Ljubuški obnoviti i adekvatno urediti igralište za djecu te urediti i ograditi dvorište.
Ukupna vrijednost investicije za Grad Karlovac i Dječji vrtić Ljubuški iznosi 59.752,35 eura s PDV-om, a Odlukom Ministarstva dodijeljeno nam je 34.997,96 eura.
Predstavnice Grada Karlovca su tijekom boravka u Bosni i Hercegovini obišle Dječji vrtić Ljubuški i dogovorile detalje provedbe projekta.
Ovaj projekt nastavak je uspješne suradnje ova dva grada. Programom prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, realizirano je postavljanje novih vanjskih sprava na dječjem igralištu vrtića Banija, čime je omogućen siguran i aktivan boravak na otvorenom vanjskom dijelu igrališta vrtića. Iz tog projekta Područna škola Klobuk u Ljubuškom zamijenila je krov, čime su omogućeni ugodniji uvjeti za odvijanje nastave u istoj.
U 2022. godini, Gradu Karlovcu je partner u projektu također bio Dječji vrtić Ljubuški. U Karlovcu je tada za vrtić Zadobarje osigurana nova didaktička oprema, čime se povećala kvaliteta sadržaja i atraktivnost ustanove kao i odgojno-obrazovne aktivnosti vrtića, a u Dječjem vrtiću Ljubuški obnovljena je kuhinja i uređen novi sanitarni čvor te je postavljen video nadzor.
Projektima kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nastojimo i na ovaj način poboljšati kvalitetu predškolskog odgoja i obrazovanja, čime se povećava i društveni standard našeg grada.