e-Usluge

Svjetsko natjecanja u petak u Karlovcu: Na 12. Karlovački cener dolazi više od 1.000 trkača, s Karlovačkom miljom i dječjim utrkama čak 1.500  

Karlovački cener, prva hrvatska utrka u kalendaru Svjetske atletske organizacije sa statusom World Athletics Road Label Race ovog petka bit će održana 12. put i okupiti više od 1.000 trkača, a s Karlovačkom miljom i dječjim utrkama njih 1.500.

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare glavni organizator Robert Franjković, napomenuvši da će dječje utrke biti u četvrtak, od 19 sati na Vunskom polju, dok Karlovačka milja starta u 18.30 ispred Školske sportske dvorane na Rakovcu.

Najbrža utrka na 10 kilometara u Hrvatskoj, Karlovački cener, je dan kasnije, u petak, 14. lipnja.

– Prošle godine su pomaknuti rekordi staze, djevojke su trčale 31.15, dečki 28.26, a hoće li se te granice pomaknuti ove godine, vidjet ćemo. Svake godine imamo priliku u Karlovcu pozdraviti vrhunske svjetske atletičare te oko tisuću rekreativaca iz Europe, cijele Hrvatske i, naravno, jako puno naših Karlovčana, ne samo na Ceneru, nego i Milji i štafeti. Drago mi je što smo s utrkama štafeta otišli korak dalje: prošle godine smo imali prvi put 100 ekipa, ove 110. Još jedan rekord: to je najveći broj štafeta koji se ikad skupio u Hrvatskoj na nekoj atletskoj utrci.  Na samom Ceneru je malo više od tisuću trkača, a zajedno s Miljom i dječjim utrkama očekujemo da ćemo doći do 1.500, izjavio je Robert Franjković.

Podsjetio je da je Milja (1579 metara) otvorena za sve, učenici osnovnih i srednjih škola iz Karlovačke županije nastupaju bez naknade i svi su pozvani.

Grad Karlovac i ove je godine suorganizator Karlovačkog cenera, njegovo je održavanje podupro s 25.000 eura.

– Ono što Cener donosi na sportskom planu  i vidljivosti grada doista je vrijedno i stoga je ova naša podrška, u stvari, naša obveza. Zahvaljujem g. Franjkoviću i ekipi koja sudjeluje u organizaciji; mislim da natjecatelji koji će doći najbolje znaju koliko je to vrijedno, izjavio je  gradonačelnik Damir Mandić i dodao da se posebno raduje danu kad će Karlovački cener imati start u opločenoj Radićevoj ulici.

Ovaj put to će biti na parkiralištu kraj Korane, a cilj ispred Sportske dvorane Mladost. Svi sudionici dobit će majice s motivom Starog grada Dubovca, i besplatne ulaznice, a oni najuspješniji i medalje s karlovačkim dvorcem.