e-Usluge

ProjektiKA predstavila 58 projekata u različitim fazama realizacije i podsjetila na  uspješno realizirane

ProjektiKA, bijenalna manifestacija koja predstavlja najznačajnije projekte poduzetnika, gradova i općina i institucija,  u svom četvrtom izdanju danas je predstavila 58 projekata u različitim fazama realizacije, te podsjetila na  uspješno realizirane.

– Vrijednost ovogodišnjih prikupljenih projekata, prema podacima nositelja, je oko milijardu eura. Tradicija se nastavlja, projekata je puno kao i dosadašnjih godina. Ovo je prilika da se pokaže ono što radimo u našoj županiji, izjavila je Brigita Palajsa – Škarjak, v.d. predsjednika HGK Županijske komore Karlovac.

Komora zajedno s partnerima Karlovačkom županijom i Gradom Karlovcem organizira  „Dan razvojnih projekata Karlovačke županije – ProjektiKA” od 2018., a današnja, sa zanimljivim predavanjima i panelima, održana je u Kinu Edison. Sada obnovljenom i revitaliziranom, prije par godina jednom od projekata u katalogu.

– Drago mi je što smo u Kinu  Edison jer to je  dokaz da ono što radimo nije samo neka skica, grafika, nego je stvarno nešto što će zaživjeti. Iza projekata stoje ljudi, marljivi i stručni koji rade svoj posao. Grad Karlovac ove godine predstavlja ove godine projekte koji su u nekoj fazi realizacije. Tako je i s vrtićem i školom Luščić, projektima naslonjenim na Vladu RH, Ministarstvo obrazovanja.  Za vrtić se otvara nabava i znat ćemo koliko će nas koštati, škola je u idejnom rješenju, nakon što bude završeno ide u Ministarstvo na evaluaciju i vjerujem da će isto biti uspješno. Konstrukcijska obnova Hrvatskog doma je gotova, Ministarstvo kulture i medija osiguralo je više od 8 milijuna eura za cjelovitu obnovu i nadam se da će ProjektiKA 2026. biti u Hrvatskom domu!  Park Grabrik je u ITU mehanizmu, isprojektiran je, obilaznica Zvijezde također, kao i uređenje Trga bana Jelačića pa sad najavljujem: kad završi Aglomeracija i dalje će biti otežano prometovanje, ali će biti olakšano življenje. To su neki projekti koji nas određuju, u sebi imaju element budućnosti, a i ova obnova je garancija budućnosti, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić i naglasio da je dobro da svi budu informirani o tome tko što radi, da budu podrška jedni drugima i svi bar pedalj dobroga naprave našem gradu.