e-Usluge

Grad Karlovac podržao 69 projekata udruga sa više od 57 tisuće eura

Temeljem provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz Proračuna Grada Karlovca za 2024 godinu danas su dodijeljeni ugovori o sufinanciranju 69 projekata.

Javni poziv raspisan je primjenjujući pravila Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge kao i Pravilnika o financiranju programa, projekata i manifestacija koje provode organizacije civilnog društva.

Kako je istaknula pročelnica Draženka Sila Ljubenko, kroz UO za društvene djelatnosti udruge su mogle prijaviti projekte kroz programska područja „Razvoj civilnog društva i podrška projektnim aktivnostima udruga“, „Grad za mlade“, „Razvoj poljoprivrede i zaštitu od ambrozije“, „Grad prijatelj djece“.

-Ove godine imali smo i dva nova programska područja, to je Programsko područje za programe na Foginovom kupalištu i Programsko područje „Za okruženje bez nasilja“. Nažalost za Programsko područje „Za okruženje bez nasilja“ nismo imali prijavljenih projekata, a za programe na Foginovom kupalištu nismo imali dovoljno prijavljenih projekata i ponovljen je poziv koji je otvoren do 27. lipnja, istaknula je pročelnica Sila Ljubenko.

Upravni odjel za poslove gradonačelnika osigurao je sredstva za projekte udruga u programskim područjima „Udruge proistekle iz Domovinskog rata“, te za projekte i aktivnosti od interesa za grad Karlovac

Prema riječima Dijane Kujinek, pročelnice UO za poslove gradonačelnika, ukupno je na natječaj Grada Karlovca u svim programskim područjima prijavljeno 72 projekta, od kojih je podržano njih 69 za što je ukupno izdvojeno nešto više od 57 tisuća eura.

Javni natječaj za financiranje projekata udruga raspisale su i gradske tvrtke Inkasator, Vodovod i kanalizacija, Zelenilo, Čistoća i Hostel Karlovac. Podržano je 116 projekata sa nešto više od 123.500 eura.

– Ukupno iz Proračuna Grada i gradskih tvrtki za projekte udruga izdvojeno je više od 180 tisuća eura. Svima čestitam i zahvaljujem, jer držite jednu snagu civilnog sektora u gradu Karlovcu.

Svi vaši projekti su dodana vrijednost svakodnevnom životu, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić i dodao kako treba razmišljati o suradnji udruga u traženju zajedničkih tema i projekata, jer na tom elementu suradnje i kreativnosti zajedničkih projekata može se učiniti korak više.

U ime svih udruga Gradu je na podršci zahvalila Snježana Čop, predsjednica Udruge za djecu s teškoćama u razvoju „Zvončići“.