e-Usluge

U Karlovcu obilježena 11. obljetnica ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

Središnji događaj obilježavanja 11. obljetnice ulaska Hrvatske u EU u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom održan je danas na prostoru Aquatike i šetnice uz Koranu. Događanju su prisustvovali ministri Šime Erlić, Marin Piletić i Marija Vučković, te županica Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik i saborski zastupnik Damir Mandić sa suradnicima.

Grad Karlovac je pravi primjer dobre prakse korištenja EU fondova.

– U ovom trenutku, provedeno je ili u provedbi, što nacionalnih što naših gradskih projekata u vrijednosti preko 750 milijuna eura. Tu naravno govorim o velikim projektima koji su vezani za obranu od poplava, naravno i onim projektima koji su ovih 11 godina provedeni u gradu Karlovcu. Prvi značajni je Aquatika, ali isto tako mi smo ponosni na one projekte koji su podigli razinu komunalne i društvene infrastrukture u gradu Karlovcu. Tu možemo govoriti o aglomeraciji, o obnovi vrelovoda, možemo govoriti i o uređenju Nikola Tesla Experince centra i našeg kina Edison. U ovom trenutku je u tijeku veliki broj značajnih projekata koji se tiču obnove kulturne baštine tako da je članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, zahvaljujući našem radu, našoj sposobnosti, ali prije svega Vladi Republike Hrvatske, definitivno Karlovcu donijelo ne samo korak, nego i više koraka naprijed, istaknuo je Damir Mandić

Središnji događaj bila je biciklijada kroz Karlovac, gdje su sudionici obišli neke od značajnijih EU projekata koji su financirani bespovratnim sredstvima EU fondova i koji su doprinijeli razvoju grada i županije.