e-Usluge

Karlovac u projektu „Od izvora do mora“ drugi  od velikih gradova – Nije osvojio novčanu nagradu, ali drvored pored vrtića na Švarči ipak će biti posađen

Karlovac je u projektu „Od izvora do mora“ zauzeo drugo mjesto među velikim gradovima pa iako nije osvojio novčanu nagradu kojom je planirao zasaditi drvored na Švarči, tamo će on ipak biti posađen.

Ovaj projekt, Udruge gradova, Jutarnjeg lista,Coca-Cole HBC Hrvatska i Konzuma, podsjetimo, organiziran je kako bi se pokupio otpad s divljih odlagališta, iz prirode, a u Karlovcu je očišćeno ono na Logorištu. Cilj akcije je i poticati sadnju stabala u urbanim dijelovima gradova kako bi se smanjila temperatura i povećala proizvodnja kisika, zbog čega je Karlovac, u slučaju pobjede, planirao 15.000 eura nagrade uložiti u sadnju novog drvoreda kod Dječjeg vrtića na Švarči.

Tamo će drvored sa 37 stabala ipak biti posađen jer je Grad Karlovac od Fonda za zaštitu okoliša dobio 105.000 eura za projekt sadnje 191 stabla i 120 sadnica grmlja. Ukupna vrijednost projekta je nešto manje od 132.000 eura i tu će razliku financirati Grad. Sva stabla i grmovi bit će posađeni do kraja godine.