e-Usluge

Za sve Karlovčane starije od 65 godina na području grada besplatna vožnja autobusima – Gradonačelnik Mandić pozvao sve građane da koriste mogućnosti javnog prijevoza

Svi Karlovčani stariji od 65 godina, bez obzira na primanja i jesu li u mirovini ili ne, ako im je prebivalište u Karlovcu,  od 1. srpnja imaju pravo na besplatan prijevoz autobusima na području grada. Odnosi se to na sve linije i na cijelo području Karlovca u  sklopu usluge javnog prijevoza.

Kako do kartice doći, uoči vožnje sa sugrađanima koji su svoje karte već podigli, objasnila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.

-Zainteresirani se mogu javiti u Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za socijalnu skrb i umirovljenike koji se nalazi u zgradi Trenda na tržnici. Trebaju imati samo važeću osobnu iskaznicu, popunit će zahtjev, dobiti potvrdu i s njom se javiti na autobusni kolodvor. Tamo će preuzeti svoju karticu i nemaju brige do kraja godine, ispričala je D. Sila Ljubenko.

Dodala je da stariji građani koji su do sada ostvarivali pravo na subvenciju troškova javnog prijevoza, sada ostvaruju pravo na besplatan prijevoz: trebaju se samo javiti na blagajnu prijevoznika na autobusnom kolodvoru i preuzeti kartu za 2024. godinu.

Do 1. srpnja pravo na subvenciju troškova javnog prijevoza koristilo je 508 osoba, a do danas se  javilo 60-ak građana koji do sada nisu koristili pravo na subvenciju, ali žele koristiti besplatan javni prijevoz. Sve informacije mogu dobiti i na brojeve: 099/3681860 i 099/7370747. Radni dan za stranke u Odsjeku za socijalnu skrb i umirovljenike je utorak, četvrtak i petak od 8 do 13 sati.

Ovaj model besplatnog prijevoza, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, usuglašen je s udrugama i strankama umirovljenika u Karlovcu.

– Sigurno ostaje i u idućoj godini, ali vidjet ćemo kako će ići i hoćemo li spuštati dobnu granicu, najavio je gradonačelnik Mandić.

Podsjetio je da je nova usluga javnog linijskog prijevoza u Karlovcu, s češćim polascima, više linija i jeftinijim kartama, u funkciji tri mjeseca pa se sada vide obrisi dobrih strana i poteškoća.

– Osnovno nam je našim građanima približiti mogućnosti ovakvog javnog prijevoza kojim mogu zadovoljiti potrebe mobilnosti u gradu, odnosno, voziti se gdje god trebaju. I preko mjesnih odbora i gradskih četvrti kao i svim kanalima upoznavat ćemo sugrađane s ovom uslugom jer definitivno je cijeli grad kvalitetno pokriven i linijama i polascima. Trenutno nismo još uspjeli uspostaviti linije na Zagradu, Kalvariji i Vučjaku i prema Pojatnu,  preko Ilovca; to su trase županijskog linijskog prijevoza. Uvjeren sam da ćemo naći neko privremeno rješenje dok Županija ne uspostavi svoj dio. Svjesni smo i  da zbog radova na aglomeraciji dio linija ne vozi u potpunosti jer se ne može prometovati nekim ulicama, ali kroz mjesec, dva, tri, kako asfaltiranje bude išlo kraju, vjerujem da će to biti riješeno na zadovoljstvo sviju, poručio je gradonačelnik i pozvao sve građane da čim više koriste javni prijevoz.

Povezani dokumenti