e-Usluge

Atletski klub „Karlovac“ nije mogao zamisliti bolji poklon za 100-ti rođendan

Grad Karlovac provodi sanaciju prostorija tog kluba na Foginovom kupalištu.

Prema riječima Darija Greba, pročelnika UO za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, temeljem provedene javne nabave posao provodi tvrtka Kolos, a radovi su vrijednosti 120.942,53 Eura (s uključenim PDV-om).

– Uključeni su sljedeći radovi: sanacija temelja i sanacija staze oko objekta, radovi na izolaciji ravnog krova, fasaderski radovi, građevinski, stolarski, kemičarski, soboslikarski, instalacijski radovi i strojarski dio, odnosno klimatizacija. U tijeku su radovi na interijeru. Radovi su počeli u svibnju, a po ugovoru trebali bi biti gotovi u listopadu, po intenzitetu, mogli bi biti završeni i prije, najavio je Greb.

Osim što se provode radovi na ovom objektu, ravnateljica ustanove Sportski objekti Karlovac Renata Kučan istaknula je dobru suradnja sa oba atletska kluba i Atletskim klubom „Karlovac“, te „Ka timom“ kojima su osigurali prostor na stadionu uz atletsku stazu. Kontinuirano ulažu u objekte kojima upravljaju i nastoje pomoći i podržati i profesionalne sportaše ali i rekreativce.

Radovima koji su u tijeku, najviše zadovoljstva ističu atletičari AK „Karlovac“. Saša Belčić je zahvalio Gradu na podršci i ulaganju u objekt, ali i na cjelokupnoj pomoći atletici u Karlovcu.

– Ova kućica na Foginovom je duša našeg kluba. Iduće godine obilježit ćemo sto godina Atletskog kluba “Karlovac” i tom prigodom mislim da bolji rođendanski poklon nismo mogli niti zamisliti, naglasio je Belčić.

Zadovoljan viđenim je i gradonačelnik i saborski zastupnik Damir Mandić.

– Nakon uređenja atletske staze na “Čavleku”, ovo je dio koji smo bili dužni našim atletičarima i zahvaljujem im se na strpljenju. Znamo koliko je ovaj objekt njima nužan i potreban za organiziranje aktivnosti. S druge strane postižu odlične rezultate i nadam se da će im ovo olakšati rad. Mislim da sam objekt treba ostati u upravljanju Atletskom klubu “Karlovac”, a Sportski objekti Karlovac će biti na raspolaganju. Ovo ulaganje u sportsku infrastrukturu je ulaganje u sport i konkretno ulaganje u atletiku. Atletski klub “Karlovac” i Atletski klub “Ka tim” pokazuju da svojim entuzijazmom i radom nadilaze sve one okvire infrastrukture koje imaju, zaključio je gradonačelnik Damir Mandić.

Obilasku radova prisustvovao je i dopredsjednik Atletskog kluba „Ka tim“ Dušan Dragojević.