e-Usluge

I za Karlovac najavljeni toplinski valovi: Pazite na sebe i druge

I Karlovac će, po najavi meteorologa, idućih dana biti na udaru toplinskog vala, s temperaturama od 33 do 36 stupnjeva Celzijevih.

DHMZ je za karlovačko područje danas najavio umjerenu opasnost zbog toplinskih valova, no ona je već sutra velika, kao i u četvrtak, dok je petak „u crvenom“, vrlo velika.

Velike vrućine povećavaju zdravstvene rizike, mogu potaknuti iscrpljenost i pogoršati postojeća stanja, poput kardiovaskularnih, respiratornih, bubrežnih ili mentalnih bolesti.

Zdravstvene ustanove savjetuju da rashladimo svoje domove, izbjegavamo izlaganje sunčevoj svjetlosti u najtoplijem dijelu dana, od 10 do 17 sati, pijemo dovoljno tekućine. Ne zaboravimo posjetiti obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami i nikako ne ostavljajmo djecu niti životinje u parkiranom vozilu.

Nadamo se da neće trebati, ali podsjećamo da se, u slučaju potrebe, možete obratiti Centru 112, koji djeluje kao jedinstven komunikacijski centar za sve vrste hitnih situacija ili Hitnoj pomoći na 194.