e-Usluge

Radovi napreduju bolje od plana: ŠRC Mostanje, umjesto 2026., bit će završen iduće godine

Sportsko-rekreacijski centar Mostanje, umjesto u veljači 2026., mogao bi biti završen iduće godine u svibnju.

O tempu gradnje boljem od planiranog, predstavnik izvođača radova, tvrtke Vacon, Josip Stojković, izvijestio je za današnjeg obilaska gradonačelnika Damira Mandića i pročelnicu UO za gradnju i zaštitu okoliša Anu Hranilović Trubić, te tajnika KK Mostanje Željka Tonkovića i vijećnicu Vijeća GČ Mostanje Martinu Car.

S posebnim zanimanjima gradnju prate kuglači, koji su izvođaču i Gradu, kao naručitelju radova, ponudili znanje i iskustvo kod gradnje i opremanja kuglane, a gradonačelnik napomenuo da suradnja nije upitna jer je svima u interesu da ŠRC Mostanje, kad bude završen, funkcionira na dobrobit i zadovoljstvo svih.

Radovi vrijedni 2,4 milijuna eura, podsjetimo, počeli su u veljači i nastavak su gradnje iz 2013. kada je napravljena samo temeljna konstrukcija. Sada se već dobrano nazire zgrade, koja će imati 607 m2, a u njoj četverostazna kuglana s gledalištem, prostorije za Vijeće gradske četvrti i Kulturno-umjetničko društvo, te sve građane, pristupačna osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Bit će najvišeg energetskog razreda, A, na krovištu s postavljenim fotonaponima, dok će se za grijanje koristiti dizalice topline pa će udio korištenja obnovljivih izvora energije biti 70 posto.

Do objekta će biti izgrađena prilazna prometnica, te parkiralište s 54 parkirališna mjesta od kojih su 3 za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, 3 parkirna mjesta za motore i 12 mjesta za bicikle, a 2 mjesta će biti za punjenje električnih automobila. Okoliš objekta bit će hortikulturno uređen.