e-Usluge

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena javna priznanja – Gradonačelnik Mandić: Vi ste, u stvari, inspiracija!  

– Mogu iskreno u ime svih nas reći da nitko nije nikada pomislio, ni sanjao da ćemo se naći danas na ovoj pozornici u ovoj ulozi. Naš primjer, ove nagrade koje ste nam danas uručili, neka posluže kao poticaj nekim novima koji tek kreću. Mi smo tako u jednom trenu kretali, borili se svatko od nas za ono što smo smatrali bitnim, nama, našim obiteljima, društvu. Primiti ovakvu nagradu osim što nam je velika čast, daje nam i veliku odgovornost da sve što radimo u budućnosti nastavimo raditi kao i do sada, trudeći se maksimalno da opravdamo ovu čast i povjerenje koje ste nam iskazali uručivši nam ovako važne nagrade, rekla je  Nikolina Kapitanić, predsjednica Udruge Frendofon, zahvaljujući u ime dobitnika ovogodišnjih javnih priznanja Grada Karlovca, uručenima na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Nagrade su dobili Frendofon i USKA, a Plakete Grada Ivana Moškun Štefanac, Srećko Klarić, Damir Bračić, Morana Rožman, Marija Spajić, časne sestre Kćeri Božje ljubavi, Vitomir Murganić, Nikola Sertić i posthumno Dubravko Pranjić.

– Vi ste, u stvari, inspiracija! Vjerujem da ove plakete, ove nagrade jesu javno priznanje, ostat ćete upisani u knjige grada, ali isto tako znam da vam je to poticaj, rekao je, čestitajući dobitnicima, gradonačelnik Damir Mandić.

Kazao je da je u videu prikazanom na sjednici dio projekata koji se rade u Karlovcu i to ne samo gradskih, nego i državnih, te zahvalio svima koji su u tome podrška.

– Zahvaljujem Vladi RH i svim ministarstvima jer istina je da zadnjih 7-8 godina bez te podrške puno toga ne bi bilo, Karlovačkoj županiji na svim projektima koje radi u Karlovcu.  Zahvala ide svima u gradu: gospodarstvu, civilnom sektoru, udrugama, vatrogascima, kulturi, sportašima, obrazovanju, zdravstvu, duhovnosti; to je Karlovac. Budimo podrška jedni drugima. To je lako reći, ali to ne znači da ne budemo kritični, to ne znači da se slažemo u svemu; ne možemo se ni složiti u svemu. Ono što svi možemo donijeti našem gradu je upravo podrška. Tu uvijek možemo više i možemo bolje, naravno počevši od nas iz gradske uprave pa onda i gradonačelnika. Zahvaljujem se svima na kritikama pa i na onima koje ponekad ne zvuče kao kritike, nego malo žešće, ali definitivno su i one želja da bude bolje. Za sljedeću godinu učinit ćemo da sve projekte realiziramo, sve svoje želje i vizije pa i maštanja o gradu ostvarimo, poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić, između ostalog, slikovito je rekao da su Karlovčanke i Karlovčani prošle godine vozili 110 na sat, a ove godine jurimo 129 na sat“.

– I naravno #glave skupa, Karlovac nam u venama lupa! Jer, volimo te, najdraži grade, uvijek i svaki dan i sretan ti, slavljeniče, 445. rođendan, zaključio je u stihovima Marin Svetić.

Dobre želje za rođendan Karlovca gradu i njegovim stanovnicima uputili su i zastupnik u EU parlamentu Davor Ivo Stier, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, Nada Murganić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, te ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković, izaslanica predsjednika Vlade.

– Uz sve projekte koji se rade, Karlovac će opet blistati i u knjigama – čvrsto u to vjerujem – neće biti pisano samo da je zlatno doba Karlovca kraj 18. i početak 19. stoljeća, nego ovo desetljeće i ona koja dolaze u 21. stoljeću, naglasila je, između ostalog, ministrica.

Povezani dokumenti